Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Behest - Nowy serwer na autorskim silniku! [ Premiera ]

- BANED -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adres:http://behestgame.pl

Nowe Światy:

Po otwarciu pierwszych dwóch serwerów ujawniło się trochę bardzo uprzykrzających grę bugów, przez co nie mogła tam panować czysta rywalizacja. Błędy zostały już naprawione i myślę, że najlepszym wyjściem będzie zamknięcie owych światów i odpalenie dwóch nowych. Oto ich proponowana specyfikacja - w razie jakichkolwiek zastrzeżeń proszę śmiało pisać w tym temacie, wszystko można zmienić :)

Świat 1

Prędkość: 100

Premiera: 11 maja godz 20

Barbarki / gracz: 4 / 1

koszty monet / szlachty: normalne

Odnawianie poparcia: 1% / 36 sekund

Szlachcic: zbija od 20 do 35 poparcia.

Zwycięstwo: Plemię posiadające najwięcej punktów 14 maja o godzinie 20:00

Świat 2

Prędkość: 600

Premiera: 11 maja godz 20

Barbarki / gracz: 5 / 1

koszty monet / szlachty: normalne

Odnawianie poparcia: 1% / 6 sekund

Szlachcic: zbija od 20 do 35 poparcia.

Zwycięstwo: Plemię posiadające najwięcej punktów 14 maja o godzinie 20:00

Światy już są odpalone, ale o 20 nastąpi restart bazy danych

Opis Projektu:

Po dwóch miesiącach pracy chciałbym w końcu zaprezentować Wam swój projekt. Jest to gra przeglądarkowa osadzona w realiach średniowiecza. Każdy gracz ma za zadanie, przy mocy wojska, dyplomacji, współpracy z innymi graczami, przyczynić się do zbudowania największego imperium na świecie.

Gra została napisana kompletnie od 0, dzięki czemu mam kontrolę nad jej zachowaniem i nie będę miał problemów z rozwijaniem gry, dodawaniem nowych, czy edycji aktualnych elementów.

Jest to pierwsza wersja upubliczniona do beta testów, tak więc nie wszystko musi działać tak jak należy i na pewno nie jest to finalna forma. Na razie nie zamierzam za bardzo go reklamować, liczę że w gronie tego forum uda nam się wyłapać jak najwięcej błędów i je naprawić by można było rozpowszechnić projekt na większą skalę.

Dodatkowe Informacje:

- Wszystkie komendy wojskowe wyświetlane są w placu

- Rankingi aktualizowane są co 20 minut, a odznaczenia co północ

- Na chwilę obecną nie ma graficznego interfejsu wioski. Budynki wyświetlane są w formie tabeli

- System monet w pałacu: by móc zrekrutować szlachcica trzeba wybić tyle monet ile ma się wiosek.

- Zwiadowcy mogą sprawdzić wojsko poza wioską, oraz aktualnie rekrutowane wojska w wiosce obrońcy.

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

pewnie że sprawdze. 

Widzimy się o 19 i zobaczymy co z tego bedzie .

Szkoda ze nie ma graficznego przedstawienia wiochy itp ale cóż damy radę.

Opublikowano

hmm a masz zamiar dodać wygląd wioski?  

nawet dobrze to wygląda jak chcesz mogę zrobić jakąś grafikę czy coś...

ranking nie działa dobrze...nie wyświetla graczy plemienia,

Opublikowano

-Nie działa wgrywanie avatarów, brak wyświetlania obrazka na profilu po załadowaniu.

-Przy próbie założenia plemienia zmienia mi nazwę wioski :D

-Literówka w rankingu do poprawy :P

50898da6b1ecd.jpg

-Kuźnia

5190e28bd762f.jpg

-Przez zbugowaną rekrutacje przekroczyło mi zagrodę przez co nie mogę dalej rozwijać wioski :D Nie da rady nic zbudować.

b700bbb2f42af.jpg

- Pałac chyba przesadzony ? powinien mieć  1-3 max poziom przy wybijaniu monet a ma 30 :v

Opublikowano

Wojska nie chcą wrócić:

http://screenshotuploader.com/s/1605speer

Rekrutacja się zbugowała:

http://screenshotuploader.com/s/1605ww589

http://screenshotuploader.com/s/16058w2_h i ciągle liczba rośnie(nabiło mi już 1000topa).

@Edit po anulowaniu wszystkiego, all jest gites.

http://screenshotuploader.com/s/160538kit

Zakładanie plemienia nie działa, zmienia tylko nazwę wioski.

Opublikowano

Już się za wszystko zabieram, bardzo dziękuję za informacje :)

Edit:

Naprawiłem

-literówki

-zakładanie plemienia (już nie zmienia nazwy wioski :D)

-wgrywanie avatarów (jak na razie obrazek musi być formatu jpg)

-----

Odnośnie rekrutacji, to jeszcze nie wiem co jest problemem, u mnie rekrutuje prawidłowo, możesz opisać w jakich dokładniej okolicznościach to się wydarzyło?

Jeżeli chodzi o powracające wojska, to są lekkie opóźnienia (do 5 sekund), czy potem je przywróciło? Bo nie ma aktualnie zarejestrowanych żadnych rozkazów.

Pałac chyba przesadzony ? powinien mieć  1-3 max poziom przy wybijaniu monet a ma 30

O co dokładnie chodzi? :)

Opublikowano

Już się za wszystko zabieram, bardzo dziękuję za informacje :)

Edit:

Naprawiłem

-literówki

-zakładanie plemienia (już nie zmienia nazwy wioski :D)

-----

Jeżeli chodzi o avatary to pewnie jest jakiś problem z uprawnieniami na linuksie.

Odnośnie rekrutacji, to jeszcze nie wiem co jest problemem, u mnie rekrutuje prawidłowo, możesz opisać w jakich dokładniej okolicznościach to się wydarzyło?

Jeżeli chodzi o powracające wojska, to są lekkie opóźnienia (do 5 sekund), czy potem je przywróciło? Bo nie ma aktualnie zarejestrowanych żadnych rozkazów.

Pałac chyba przesadzony ? powinien mieć  1-3 max poziom przy wybijaniu monet a ma 30

O co dokładnie chodzi? :)

Pałac, dokładnie chodzi o jego rozbudowę jest  30 poziomów, przez co wioska na maksymalnej rozbudowie ma 24882 pkt, powinien być max do 3 poziomu rozbudowy, bo podejrzewam ze za każdy poziom z 500 pkt dodaje?

Co do rekrutacji, wejdź w koszary i dla przykładu wpisz 50 pików, a następnie kliknij parę razy rekrutuj nie odświeżając strony zrób to np  po minucie a  zobaczysz zbugowaną rekrutacje. Chociaż nie zawsze się tak dzieje czasem wystarczy ustawić np 50 zwiadowców i przejść na przegląd wioski i robi się to samo. Najlepsze jest to ze gdy anulujesz jednostki się nie dodają a zagroda się zapełnia czasem nawet i jednostki doda przekraczając miejsce w zagrodzie.

Co do ataków niby po jakimś czasie pokazuje ze rozkaz wykonany a raportu brak i nic się nie dzieje a gdy klikam cofnij to nie wiadomo ile czasu te wojska wracają i w rezultacie jest tak że niby już wróciły ale i tak ich nie mam :D

8562814622699921492501.jpeg

1789614622704681492501.jpeg

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam, to spamowałem po 5 jednostek do rekrutacji ciągle i wtedy mi się jakoś zbugowało. Co do wojsk to nadal nie wróciły, nawet ponownie wysłałem atak i nic - nadal piszę, że rozkaz wykonany.
Opublikowano

Pałac naprawiony, jest teraz tylko 1 poziom do zbudowania.

Właśnie teraz wezmę się za tę rekrutacje i rozkazy.

EDIT:

Rozkazy militarne na ś2 nie działały, ale już zostało to naprawione.

Opublikowano

W masowej rekrutacji nie mogę coś LK rekrutować.

@Edit

Wystarczyło, żebym zbadał jednostkę, ale dziwne jest to, że jakoś wcześniej mogłem w stajni rekrutować LK.

Opublikowano

Atak dojdzie i w momencie gdy pisze rozkaz wykonany ( bez żadnych raportów)   poczekasz np 5 minut następnie klikniesz cofnij to wyświetla powrót wojska właśnie tyle czasu ile czekałeś czyli 5 minut a wojska giną po drodze.

@1361622928-U485574.pngCrazySF musisz mieć rozbudowane inne budynki które wymaga kuźnia by ją postawić.

Opublikowano

Mam powiedzmy 500 surki i chcę zrekrutować 5 pik i pisze że nie mam surowców ... Po drugie klikając buduj kuznie nic sie nie dzieje..

Atakując wioskę barbarzyńską wojska dochodzą nie wracaja i nie ma raportu pisze że nie mam wojsk wysyłam po 10 pik i nawet rapka nie m,a

Orzeł ™ Mam wybudowane wszystko już działa. Ale co z wojskiem ? Nie mam raportów wojsko przepada a to zwykła barbara teraz wysłałem 10 topa i nadal nic.

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

Nieskończona rekrutacja chyba już naprawiona. Przetestujcie :)

Coś się ciągle dzieje z rozkazami wojsk na ś2, właśnie próbuję to naprawić

Opublikowano

Czekam bo już tyle wojsk mi przepadło :(

@Edit

Nie wiem czy tylko mi nie pokazuje w wojskach zwiadowców ?

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

Naprawiłem rekrutacje zwiadowców oraz już się nie da rekrutować lk bez wykonanego badania.

Zobaczymy teraz czy znów rozkazy na ś2 będą się zacinały. Jak się z tym uporamy trzeba będzie koniecznie coś zrobić z tym odliczaniem bo jest mocno niedokładne.

Opublikowano

Cena monet w glinie jest większa niż napisana w opisie. Miałem 30k gliny i jak kupiłem, to mi do -19k wzięło.

W raportach:

dkoiu.png

woyx5.png

Brak "ś" i "ę".

W przeglądzie wioski jest spacja przed przecinkiem.

peakd.png

No i znów rozkazy się zatrzymały.

Opublikowano

Dziwna sprawa z tymi rozkazami. W ten sam sposób rozkazy są wykonywane na ś1, a tutaj na ś2 proces ten wręcz zamraża serwer (zużycie procesora +90%). Zmniejszyłem na chwilę dla testu prędkość świata 2 do 50, a i tak nic to nie dało.

Edit:

Naprawiłem koszta monet.

Zmniejszyłem częstość wykonywania skryptu walki na ś2 z 1 na 3 sekundy, jak na razie działa, ale prosiłbym o pomoc w spamowaniu komendami wojskowymi by sprawdzić czy problem rozwiązany jest na dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...